dimarts, 18 de març del 2008

Valoració de tot plegat

S’acaba el curs. Un curs que ha estat una introducció a moltes eines força interessants per a tots els involucrats (a qualsevol nivell) en el tractament i en l’ús de la informació. Eines que mostren la tendència imparable de la www cap a un ús més flexible i personalitzat d’Internet.
Totes les eines que hem vist es poden utilitzar a les biblioteques, i cada biblioteca triarà en funció de les seves possibilitats i de les seves necessitats.

Tot i així hi ha unes amb un potencial més gran que les altres.

A la Biblioteca Universitària de Sabadell utilitzem el blog com una forma de “fugir” de les limitacions que la web institucional, comú per a totes les biblioteques de la Universitat Autònoma, ens imposa. Ens permet comunicar el que volem quan volem, i és una forma de fer conèixer el nostre fons als usuaris. Podem remarcar allò que ens sembla oportú segons el moment (noves publicacions, notícies interessants en l’àmbit de l’empresa o de la informàtica, canvis de normatives...) I sembla que a la gent li costa menys interactuar amb nosaltres deixant un comentari al blog que omplint el formulari de suggeriments de la web o enviant un missatge electrònic.

Intertats al blog tenim algunes altres de les eines que hem vist durant el curs: del.icio.us, com a forma de compartir recursos interessants amb els usuaris, canals rss, fins i tot un compte a flickr que no podem aprofitar gaire (ara per ara no tenim fotor per compartir). No ens plantegem crear una pàgina d’inici, ja tenim la del lloc web del Servei de Biblioteques. El que sí volem crear són cercadors personalitzats, per tal que els nostres usuaris puguin trobar la informació rellevant a llocs “solvents”. Però sobre tot voldríem que aquests cercadors es facin amb la col·laboració i la complicitat dels usuaris: que ens diguin quins són els àmbits de les seves consultes més freqüents, i que ens puguin recomanar webs que els hagin estat d’utilitat, per a compartir-los amb la resta dels usuaris.

I tornant al curs que acabem, vull indicar que ha estat una introducció molt útil que ens servirà per continuar explorant aquesta web social que ens envolta. Sento que el moment en què he fet el curs no m’ha permès dedicar-li més temps, però ho anoto a la meva llista de coses pendents.
Per acabar, gràcies al Guifré i a la Gemma per haver estat sempre que ha calgut.

Per cert, encara no he decidit si aquest blog continuarà... Ja veurem...